Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nemzetközi hírek

Cikkek

Che Guevara szobor Bécsben

2008.10.11

A bécsi Donau parkban az osztrák főváros szociáldemokrata polgármestere felavatta Európa első Che Guevara emlékművét, egy 70 centiméteres mellszobrot.

 

Betiltottak egy náci szervezetet Németországban

2008.07.30

Véglegesen betiltottak egy szélsőjobboldali szervezetet Németországban, a betiltást a brandenburgi tartományi belügyminiszter kezdte még 2006-ban, a végleges döntést a lipcsei szövetségi közigazgatási bíróság hozta meg kedden.

 

Kína továbbra is kész a párbeszédre a dalai lámával

2008.04.17

Jiang Yu kínai külügyi szóvivő április 17-én Pekingben megtartott sajtóértekezletén kifejtette, hogy a kínai központi kormány fenntartja a lehetőséget a párbeszédre, ha a dalai láma véget vet Kína szétszakítására irányuló akcióinak.

 

Kína lehet az uniós termékek fő piaca

2008.04.17

Az Európai Unió kínai képviselete április 17-én Sanghajban hírül adta, hogy Kína az uniós mezőgazdasági termékek fő piacává fog válni, és ezen a területen hatalmas kiaknázatlan lehetőségek vannak.

 

Kína biztosítani fogja a szellemi tulajdon védelmét az olimpia idején

2008.04.17

Rádiónk jelentése szerint Yin Xintian, a szellemi tulajdonjoggal foglalkozó kínai hivatal szóvivője április 17-én Pekingben kijelentette, hogy a kínai kormány határozott szándéka a szellemi tulajdon védelme a pekingi olimpia idején, és képes ennek megvalósítására.